baner
уторак, 31 мај 2022

Обука: превенција и заштита од насиља у породици и партнерским односима жена из рањивих група

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова организовао је активности усмерене на превенцију и заштиту од насиља у породици и партнерским односима жена из рањивих група, као што су Ромкиње, жене из сеоских подручја и жене са инвалидитетом.

Обука је реализована 26.05. и 27.05.2022. године у просторијама Треће месне заједнице у Врбасу и исту су похађали професионалци који су директно укључени у рад са жртвама насиља и то запослени у центрима за социјални рад, тужилаштву, здравственим и образовним установама, као и представници НВО. Водитељи обуке су били Марина Симеуновић, мастер правница и Андријана Човић, дипл. правница испред Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, а обуку су отвориле в.д. помоћница покрајинског секретара, госпођа Селеши Ђенђи и Алексић Тијана, заменица председника општине Врбас.

Поред професионалаца из општине Врбас, обуци су присуствовали и професионалци из општине Кула, као и један представник општине Житиште. Успостављена је добра међусекторска комуникација и дошло се до закључка да су овакве обуке врло корисне и неопходне за даљи рад и усавршавање стручних радника.

КОНТАКТ ФОРМУЛАР

  Порука није послата.   Порука је послата.

Делатност Центра за социјални рад

Opština Vrbas - vrbas.net